MAGGY is een onderzoeksproject waarin een game wordt ontwikkeld voor ouderen om fysiek in actie te komen én te blijven, zodat hun fysieke activiteit wordt verbeterd. Als het u leuk lijkt om mee te doen aan het onderzoek – nu of in de toekomst – kunt u vrijblijvend uw gegevens invullen en nemen wij contact met u op voor meer informatie.

Hier volgt zo spoedig mogelijk een formulier om u aan te melden.


Meedoen aan de gebruikersstudie? 

Voor deze studie zijn wij op zoek naar deelnemers in de leeftijd van 65 tot 75 jaar, in de regio Twente. Bij voorkeur bent u al enigszins bekend met een smartphone, tablet of pc. In totaal duurt het onderzoek 5 dagen – van maandag tot en met vrijdag. Maandag komt de onderzoeker bij u thuis om het onderzoek uit te leggen en een vragenlijst af te nemen. Vervolgens krijgt u een tablet te leen, waarop u gedurende 5 dagen thuis verschillende spelletjes kunt spelen. Op vrijdag haalt de onderzoeker de tablet weer op, en er wordt opnieuw een vragenlijst en een kort interview afgenomen.

Neemt u voor meer informatie contact op met Frederiek de Vette, onderzoeker aan Universiteit Twente, door te mailen naar a.f.a.devette@utwente.nl of te bellen naar 0534892766.

Ter ondersteuning van bovenstaande gebruikersstudie staat een vragenlijst online over persoonlijkheid en spelvoorkeuren. Deze kunt u vanaf nu invullen op www.surveymonkey.com/r/nlgame. Hartelijk dank!


Onderzoek naar game (spelletjes) voorkeuren van ouderen

In deze beginfase van het MAGGY project zijn we op zoek naar deelnemers van 65 jaar of ouder om te onderzoeken wat de voorkeuren van ouderen zijn ten opzichte van gaming (spelletjes). Ook als u nooit spelletjes speelt kunt u deelnemen. Door middel van een vragenlijst kijken we welke spelletjes u graag speelt en waarom. Wat vindt u belangrijk en wat niet? Deze informatie gebruiken we om een spel te kunnen ontwikkelen die aansluit bij de wensen van 65 plussers.

U kunt direct meedoen aan het onderzoek door online anoniem de vragenlijst in te vullen via: http://www.thesistools.com/web/?id=372826

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Marit Dekker of Monique Tabak van het MAGGY project: 053-4875764. U kunt ook een email sturen naar m.dekker@rrd.nl of m.tabak@utwente.nl.