Presentatie: eHealth-gebruik en de rol van motivatie

Op 5 april heeft Monique Tabak een presentatie gegeven op de Zorg en ICT beurs, getiteldĀ eHealth-gebruik en de rol van motivatie.

Er worden veel eHealth applicaties ontwikkeld, maar de grote effecten blijven achter. Mogelijk komt dit door het lage gebruik en afnemende therapietrouw. Monique Tabak laat aan de hand van ervaringen vanuit de zorgpraktijk en nieuwe innovaties vanuit het onderzoek zien hoe eHealth wordt toegepast in de (chronische) zorg. Hoe wordt eHealth ingezet als motivator en is dit al succesvol? Wat zijn hierin de bepalende factoren? Wat is de beste aanpak: gamificatie of personalisatie? Monique laat in deze presentatie zien hoe eHealth kan motiveren, maar ook hoe dit beter kan.

De presentatie is hier te bekijken.

eHealth-gebruik en de rol van motivatie

Terug naar de homepage